Belastingaangifte: de bibliotheek helpt je op weg

Voor 1 mei moet bijna iedereen belastingaangifte doen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom helpt de bibliotheek mensen op weg. De bibliotheek organiseert belastingspreekuren en daar kunnen klanten gebruikmaken van een computer en printer. Iedereen is van harte welkom.

Belastingspreekuren

De data waarop Belastingspreekuren staan gepland zijn: 8 en 15 april van 18.00–20.30 in bibliotheek Borger, 22 april van 14.00–20.00 in bibliotheek Nieuw Buinen en 13 april van 18.00–20.30 uur in bibliotheek Odoorn. Dit gaat uitsluitend op afspraak en aanmelden hiervoor kan via de bibliotheek, Gea Uil g.uil@biblionetdrenthe.nl  of telefonisch 088-0128000.

Budgetmaatjes van Welzijnsorganisatie Andes helpen bij het invullen van de belastingaangifte.

Natuurlijk houden we rekening met alle regelgeving op het gebied van corona preventie. Mocht i.v.m. corona maatregelen de spreekuren niet op de genoemde data kunnen plaats vinden, dan komen we met een alternatief.

Gratis cursussen

De belastingaangifte gebeurt tegenwoordig digitaal. De bibliotheek biedt gratis cursussen voor wie dit lastig vindt.

Wie nog (bijna) nooit met een computer gewerkt heeft, kan dit leren bij de basiscursus Klik&Tik. En voor wie graag wil leren hoe je met DigiD werkt, is er de cursus Aan de slag met je DigiD. Voor vragen over het werken met een tablet, e-reader of smartphone kunnen klanten terecht bij het Digitaal café. Voor informatie over de cursussen kunt u contact opnemen met Gea Uil g.uil@biblionetdrenthe.nl  of telefonisch 088-0128000.