Veel mensen vinden het leuk om spelletjes te spelen met en tegen andere mensen. Zoals bijvoorbeeld scrabble, rummikub of een kaartspel. Soms is het lastig om mensen te vinden met wie je die spelletjes kunt spelen, of kent u misschien wel mensen die ook graag een spelletje spelen, maar wonen zij te ver weg om regelmatig samen te spelen. Spelletjes spelen op een iPad kan dan de oplossing zijn. Met een iPad kunt u spelletjes spelen tegen of met andere mensen terwijl u gewoon thuis bent.

Tijdens het spellencafé kunt u leren hoe je spelletjes op de iPad kunt spelen en leert u nieuwe mensen kennen. Hiervoor hoeft u niet zelf een iPad te hebben: we lenen ze ook gratis uit. Bij de eerste bijeenkomst op 2 februari kunt u elkaar beter leren kennen met koffie/thee en zullen we wat basis uitleg geven over de iPads, en we zullen wat spelletjes op de iPad uitleggen. Vervolgens mag u de iPad twee weken lenen om zo thuis ook met de anderen online een spel te kunnen spelen. Na twee weken, op 16 februari, komen we weer samen om te evalueren hoe het spelletjes spelen op de iPad ging en is er ruimte voor vragen en extra uitleg. Misschien hebben we ook nog tijd voor een spel ‘in het echt’. Zowel leden als niet-leden van de bibliotheek zijn welkom, en de activiteit is gratis.
Opgeven kan in de bibliotheek, via de kantenservice: 088 012 8000, of door een mail te sturen naar m.boertien@biblionetdrenthe.nl